sunnuntai 14. elokuuta 2016

 
KOTOUTUS TOIMII

... ainakin joskus, kuten allaolevassa Nykysuomi.fi- verkkolehdelle kirjoittamassani jutussa. Tapaus Salar Rasoul on tosin Ruotsista ja ehkäpä häntäkin voisi kutsua yksittäistapaukseksi.

Eli näin:

ONNISTUNUT KOTOUTUS

Salar Rasoul opiskeli itsenäiseksi havittelevassa Kurdistanissa eläinlääketiedettä ja työskenteli sivussa isänsä kanalassa, jonka Rasoul otti aikanaan johtoonsa. Perheen kanalassa oli 15 kanataloa joissa jokaisessa oli 175.000 kanaa, yhteensä yli 2,6 miljoonaa kanaa. Suurkanala työllisti Kurdistanissa yli 30 ihmistä.

12 vuotta sitten hän omien sanojensa mukaan joutui sodan vuoksi jättämään kotimaansa ja saapumaan Ruotsiin. Rasoul ei kuitenkaan saanut työtä eläinlääkärinä ja työskenteli sen sijaan ravintola-alalla. Vuosi työt aloitettuaan Salar Rasoul omisti itse ravintolan mutta hän halusi palata vanhaan kananhoitajan ammattiinsa. Vuonna 2013 Salar Rasoul oli säästänyt tarpeeksi rahaa toteuttaakseen suunnitelmansa omasta kanalasta Pohjois-Ruotsissa.

Rasoulin alkuperäinen ajatus oli kasvattaa broilereita lihaksi, mutta ilman paikallista teurastajaa se ei ollut mahdollista. Salar Rasoul perustikin ”Salles hönseri”, eli Sallen kanala- nimisen yrityksen kasvattaakseen kanoja munantuottajiksi.

Vuonna 2015 Salar Rasoul möi ravintolayrityksensä ja panosti varansa kanalan saamiseksi toimintaan.

Rasoul on saanut kanalansa alkuun ja aika näyttää miten yrityksen käy. Alkuvaiheessa kanalassa on noin 13.000 kanaa ja täysin automatisoidussa laitoksessa ei vielä tarvita palkattua työvoimaa. Ruotsalainen kananmunayhtiö Norrlandsegg on tehnyt tilauksen joka vaatisi jo nyt kanalan laajentamista, mutta Salar Rasoul aikoo katsoa ensin miten uusi yritys lähtee käyntiin.

Toistaiseksi Salar Rasoulille riittää ilo haaveensa tähän astisesta toteutumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti