lauantai 19. elokuuta 2017

VESIKIDUTUS SALLITTAVA TERRORIRIKOKSISSA

Turussa tapahtui 18.8.2017 joukkopuukotus, joka poliisin mukaan saattaa olla terroriteko. Epäilty syyllinen on 18-vuotiaaksi uskottu marokkolainen todennäköinen islamistinen muslimiterroristi.

Tapahtuneen iskun tutkintaa hidastaa se, että epäilty kieltäytyy tekemästä yhteistyötä poliisin kanssa eli puhumasta poliisin tutkijoille.

Puukottajan saisi kuitenkin puhumaan "tehostetuilla kuulustelumenetelmillä", kuten yhdysvaltalaiset asian ilmaisevat. He ovat tietojen mukaan käyttäneet terroristien kuulusteluissa waterboardingia eli vesikidutusta, jossa suurta vaaraa tai kipua aiheuttamatta kuulusteltavalle luodaan simuloitu hukkumisen tunne veden ja pyyhkeen avulla. Keino on kielletty Yhdysvalloissa, mutta kieltoa kierretään pitämällä kuulusteltavat USAn ulkopuolella liittolaismaissa ja tukikohdissa, joissa Yhdysvaltain lait ja säännöt eivät ole voimassa.

Perusteeni vesikidutuksen käytölle Suomessa on seuraava: Suomi on tiedustelutiedon suhteen ulkomaitten varassa ja sieltä saatavat tiedot voivat olla vesikidutuksella saatuja. Suomi tuskin kieltäytyy ottamasta vastaan tärkeitä tietoja niitten alkuperän vuoksi. Lisäksi Suomi on Yhdysvaltain hyvä ystävä ja liittolainen Sodassa terroria vastaan, eikä ole moittinut Yhdysvaltain kuulustelumenetelmiä.

Islamilaiset terroristit käyttävät meitä vastaan väkivaltaa, ja on oikein käyttää väkivaltaa puolustautuakseen. Esimerkkinä voi mainita, ettei islamistien päävihollisen USAn alueella ole tapahtunut läheskään yhtä paljon muslimien terroritekoja kuin hyssyttelevässä Euroopassa. Kuten sanonta kuuluu: "Väkivalta lopettaa pottuilun".

Jos Suomi hyväksyy muitten kidutuksen ja kiduttamalla saatujen tietojen hyväksikäytön, on tekopyhää hurskastelua olla käyttämättä tehostettuja kuulustelumenetelmiä itse kun niitä tarvitsemme.

Sota terroria vastaan on pahentunut vuosi vuodelta ja Turku 18/8 on vasta esimakua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti