torstai 22. helmikuuta 2018

TUNNISTAMATON LENTÄVÄ ESINE

UFOja eli tunnistamattomia lentäviä esineitä (Unidentified Flying Object) on raportoitu vuoden 1947 lähtien Kenneth Arnoldin tapauksesta lähtien ja teorioitten mukaan niitä on nähty jopa vuosituhansia. Vanhoissa patsaissa ja maalauksissa ovat teoreetikot nähneet matkaajia vierailta planeetoilta, ulottuvuuksista tai jopa aikamatkaajia tulevaisuudesta.

Tänään kello 19.10 katsoin olohuoneeni ikkunasta pohjoiseen Kellon Kiviniemessä, Oulun pohjoispuolella. Asuntoni oli pimeä, tutkailin kännykästäni tviittejä ja Facebookia ja pimeys oli päässyt yllättämään eikä kännykkää tutkiessa valoa tarvitsekaan.

Tuohon aikaan näin kotini ikkunasta valon matkaavan hitaasti meren suunnasta eli lännestä kohti sisämaata eli itää pohjoisella taivaalla. Valo oli muodoltaan lähinnä ilmapallo tai hehkulamppu, joka hehkui himmeästi. Se näytti olevan pilvien yläpuolella; olin havaitsevani ohuen harsopilven  kohteen himmeää valoa vasten.

Kohde liikkuin hitaasti itään, kuin ilmapallo tasaisessa tuulessa. Kohde oli liian hidas lentokoneeksi tai helikopteriksi ja kuten sanottua, se hehkui himmeästi. Valon muoto ja vähäinen kirkkaus ei täsmää hyvin valaistuihin lentolaitteisiin.

Mietin, pitäisikö yrittää ottaa kuva, mutta taustavaloa; katu- ja asuntojen valoja oli liikaa kelvollisen kuvan ottamiseksi ja monesti käy niin, että kuvausvehkeitä esiin ottaessa kuvattava ehtii kadota. Niinpä tyydyin katsomaan ihmettelyni aihetta ikkunan läpi ja takapihaltani takaoven avattuani. Mitään ääntä en kynnykseltäni kuullut. Kohde liikkui hiljaa ja hiljaisesti lännestä itään muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen en sitä enää nähnyt. Pihalla oli pakkasta, menin sisälle välillä ja uudelleen katsoessani ikkunasta valo oli kadonnut, joko näkökenttäni ulkopuolelle, taustavalot himmensivät sen tai sen valot sammuivat.

Kyseessä on tunnistamaton lentävä esine eli UFO, ainakin toistaiseksi kunnes varmempaa tietoa saadaan. Yksi tylsä vaihtoehto on, että joku jekkumielessä oli laittanut valaistuksen lennokkiinsa  eli droneen taikka ilmapallooonsa, ja simuloi UFO-havainnon. Tai kyseessä on karkuteille lähtenyt lennokki; tänään Puskaradio Oulussa Facebookissa joku kaipaili tuulen viemää droneaan ja ilman suunnan perusteella mahdollinen drone tai ilmapallo saattaisi tulla jopa Ruotsista.

Selityksiä valolle on paljon; valita täytyy uskooko uskomattomimman vai tylsimmän selityksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti